datebest.net - visit website and win smartphone!

Què fem a l'Agrupament?

Dins d'un Agrupament es fan moltes coses!

Per començar ens trobem cada dissabte de 4 a 7 de la tarda per fer jocs i activitats diverses, ja sigui dins del nostre local (el "Cau") o bé per Cardedeu i rodalies. És en aquest espai dels dissabtes que nosaltres anomenem "Cau" que es cohesiona el grup, s'organitzen projectes i es preparen les activitats i sortides que s'aniran fent al llarg del curs.

Un cop al mes intentem fer una sortida de cap de setmana, ja sigui en tendes de campanya o en alguna casa de colònies quan comença a fer més fred. Com que el calendari és el que és, de vegades hi ha mesos sense cap sortida i d'altres mesos amb dues. Per evitar-nos problemes d'organització, s'elabora un calendari trimestral que serveix de base per a tothom. Tot i així, cada Unitat pot fer els canvis que cregui convenients, si ho troba necessari.

Colònies de Setmana Santa

Cada any per Setmana Santa marxem quatre dies tot l'Agrupament junt. Solen ser els dies compressos entre el Dijous Sant i el Diumenge de Ressurrecció.

Durant aquests dies en n'anem a una casa de colònies en algun indret de Catalunya i allà fem gimcanes, esports, jocs, manualitats, sortides a la natura... i un llarg etcètera d'activitats de lleure que mirem que sempre tinguin una vessant educativa.

Enguany les Colònies de Setmana Santa es faran del 9 al 12 d'abril de 2009 a la casa de colònies Els Arcs, a la Garrotxa. Però no us preocupeu, que ja farem una reunió amb els pares per informar-vos amb més detall de tot!!

Campaments d'estiu

Quan acaba el període escolar també queden aparcades les activitats del Cau. Llavors ja només queda fer uns Campaments d'Estiu per tancar bé el curs!

El nostre propi fundador, Lord Baden-Powell, deia ja a principis del segle XX que "una setmana de vida de campament val tant com sis mesos de curs teòric en un lloc tancat".

I és que uns campaments son tot un món! No només significa que els nens/es i nois/es estaran deu o dotze dies sense els pares, amb el desenvolupament de l'autonomia que això comporta, sinó que signifiquen també una experiència única per conèixer la Natura des de dins i per aprendre a treballar en equip, inculcant valors  tant importants com l'amistat, la companyonia, la responsabilitat, l'autonomia personal...

Si per Setmana Santa anavem tots junts, la tradició del nostre Agrupament pel que fa als campaments d'estiu no ho deixa tant clar. Hi ha anys especials (aniversari de l'Agrupament, de l'Escoltisme, etc.) en que anem junts i altres anys en que algunes Unitats, sobretot les més grans, fan pel seu compte uns Campaments separats.

Els Campaments d'Estiu solen ser de 9 o 10 dies per als més petits (Primaria) i d'entre 10 i 15 dies pels més grans (ESO i Batxillerat); essent 9 i 12 dies, el més habitual.

Campanyes solidàries

Al llarg de tot el curs, l'Agrupament Escolta fa palès el seu compromís amb la societat que l'envolta participant de diverses campanyes solidaries que es duen a terme a Cardedeu o a altres llocs de Catalunya.

Les més importants són:

  • Bossa Solidaria - Anualment, pels volts del 16 d'octubre (Dia Mundial de l'Alimentació), el nostre agrupament organitza una campanya de recollida de menjar de llarga durada que després entitats de beneficència s'encarregaran de repartir entre les famílies més necessitades de Cardedeu.
  • Mà Oberta - En aquesta campanya, organitzada per Càritas Cardedeu al començar el nou any (2 i 3 de gener), diverses entitats cíviques i juvenils de la vila recollim els residus generats pels regals de Nadal (paper, cartró, vidre...) i els venem a empreses de reciclatge. Els diners els utilitza Càritas per comprar menjar i roba per als pobres de Cardedeu. Així contribuïm a conscienciar de la importància del reciclatge, alhora que aconseguim uns recursos molt importants pels més necessitats!
  • Cardedeu Respon - aquesta plataforma ciutadana que agrupa associacions de veïns, de pares i mares d'alumnes, d'entitats cíviques i socials, etc. organitza diverses campanyes per ajudar als cardedeuencs que passen dificultats per culpa de la crisi econòmica: recollides de menjar, de joguines, de productes de primera necessitat...
  • Dia Mundial del Medi Ambient - Acció Escolta sol preparar algunes campanyes de conscienciació envers el Medi Ambient: donar consells per a reduir els residus, repartir bosses reutilitzables, regalar llavors o arbres, etc.
  • Neteja de boscos - Una activitat molt engrescadora que solem fer d'en tant en tant és anar a netejar un bosc. Amb els permisos dels propietaris i de l'Ajuntament, aconseguim deixar els boscos de Cardedeu nets de deixalles, millorant no només el paisatge sinó les condicions de vida de la fauna i la flora del nostre municipi, alhora que els minyons gaudeixen fent servei social i aprenent coses sobre la Natura. 

 

Nous Videos

2890 vistas - 2 comentarios
2612 vistas - 0 comentarios
2570 vistas - 0 comentarios
2500 vistas - 0 comentarios